Olta Takımının Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Nasıl Yapılır, Olta Takımının Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Bir balıkçı için olta takımı oldukça önemlidir. Onu, uzun süre kullanmak ister. Eğer birde başarılı bir şekilde verim aldığı bir takımsa, kaybetmek istemez. Ancak zamanla suyun, hava şartlarının ve sık kullanmanın verdiği durumlar nedeniyle zamanla yıpranma yaşanacaktır. İğneler paslanmaya, misinalar çürümeye başlayacaktır. Hazırladığınız takımlar haliyle ömürlük değildir. Günü geldiğinde kopacak, paslanacak ve çürüyecektir. Balık sevdalılarının yapması gereken ise bu süreci uzatmak ve bir takımdan en üst seviyede verim alabilmek olmalıdır.
Olta Takımı Nasıl Temizlenir?
Avdan sonra takımı ılık ve tatlı suyla yıkamak önemlidir. Bu işlem hem takımda kalan tuzlu suyu temizler hem de olta takımının ömrünü uzatacaktır. Tuzlu su misinalara zarar verdiği gibi, metal aksamın nem tutmasına ve paslanmasına da yol açar. Özellikle metal aksamın piyasada satılan nem arındırıcılar ile temizlenip yağlanması ömrünü uzatacaktır.
Olta Takımı Nasıl Toplanmalı?
Çoğu kişi av sonrası olta takımını gelişi güzel toplar. Çöp olduğunu düşündüğünüz takımları köpüğe sarabilirsiniz. Daha sonradan kullanmayı planladığınız takımları ise tahta gibi objelere sarıp bırakmayın. Bu durum misinanın gam yapmasına açıldığında kıvrık kıvrık olmasına sebep olur. En iyi yöntem takımı bir çapari gibi sararak saklamaktır. Her takım için ayrı bir poşet ayarlayın. Kapalı naylon bir poşet içine koyarsanız misina sağa sola karışmaz. Rapala gibi üçlü iğneler için ise takımların kendi kutularında saklamanız doğru olacaktır.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz
Yorum yazın
Üyeler "Olta Takımının Bakımı Nasıl Yapılmalı?" hakkında ne diyor?