Gümüş Balığı Nasıl Tutulur?

Tuzlu Su - Kıyıdan Balık Avı, Gümüş Balığı Nasıl Tutulur?

Gümüş Balığı Nasıl Tutulur?

Gümüş balığı tüm denizlerimizde yaşamakta olan, sırtı hafif yeşilimsi sarı dediğimiz renkte ve aynı zamanda oldukça lezzetli bir balıktır. Gümüş balığı sanıldığının tam tersine oldukça lezizdir. Hatta yumurta ile kızarttığınız zaman oldukça zevk alacağınıza eminiz. Ama elbette nasıl tutarız, diye bir soru yöneltebilirsiniz. Gümüş balığı nasıl tutulur, bunun cevabını da bir kaç teknik ile açıklayabiliriz.

Gümüş balığı tutumunda çok ince misina ve aynı zamanda iğneler kullanılmalıdır. Hatta balıkçılar tarafından sevilen şeytan oltası, bu balığı tutmak için en büyük zevki verecektir. 0.10mm olan misinanın ucuna, 12-15 sinek iğnesi ve yem olarak ise; karides içi veya midye oda olmazsa mama yemlerde kullanabilirsiniz.
Bu şekilde avlayabileceğiniz gibi bir başka teknik ile de avlayabilirsiniz. 
Çapari yöntemi, genellikle İstanbul Boğazı'nda kullanılan bir yöntemdir. Bahsi geçen çaparinin bedeni 2 metre olmakla birlikte, kösteklere; 0.08 mm misina, bedene; 0.10 mm misina ve aynı zamanda köstek boyu ise; 6-7 cm olmalıdır. 12-15 numaralı iğnelerin yeterli olması ile birlikte; bedene de 15 köstek konulabilmektedir. Bu iğneler beyaz tüyden olursa, daha iyi tutulacaktır. 10-20 gram miktarında kurşun yeterli olacaktır. Unutulmamalıdır ki; sarkıtarak kullanılan bir takımdır bunun nedeni ise;oldukça hassas olması. Takımınızın karışmamasına dikkat edeceğiniz en önemli unsurdur.
Diğer bir yöntemde ince misina gümüş ağı ile kıyıdan gümüş balıkları yakalanabilir. Kıyıya yakın sığ deniz şeridine ağ gerilip, çevresine ekmek atılarak gümüş balıklarının ağa yakalanması sağlanabilir.
Gümüş balığı etkili bir canlı yem olarak kullanıldığı gibi güzel bir yiyecek olarakta tüketilmektedir.

Üyeler "Gümüş Balığı Nasıl Tutulur?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın