Kütahya Balık Avı Meraları
Ege'de Balık Avı, Kütahya Balık Avı Meraları
Kütahya'da Balık Tutulacak Yerler
Coğrafi Konumu ve Genel Bilgi
Kütahya; porselen ve çinileriyle ünlü ilimizdir. Ülkemizde Ege Bölgesi’nde İç Batı Anadolu Bölümü’nün Güney Marmara ve Yukarı Sakarya Bölümlerinin kavşağında yer almaktadır. Kütahya ilinin kuzeydoğusunda Bilecik, kuzeyinde ve kuzeybatısında Bursa, güneydoğusunda Afyonkarahisar, doğusunda Eskişehir, güneyinde Uşak, güneybatısında Manisa ve batısında ise Balıkesir illerimiz bulunmaktadır. Kütahya ilimiz Germiyan Beyliği’ne 130 yıl başkentlik yapmıştır. Bu dönemden birçok esere ev sahipliği yapan Kütahya ilimiz aynı zamanda Osmanlı Beylerbeyliği’nde 400 yıllık merkez görevini üstlenmiştir. Ülkemizin en güzel ve önemli porselenleri Kütahya’da üretilmektedir. Kütahya ilimiz ayrıca önemli termal kaynakları, zengin yer altı kaynakları, yer üstü kaynakları, el sanatları ve önemli tarihi ile oldukça değerli bir turizm faktörüne sahiptir. Kütahya İlimizin yüzölçümü, 11.875 kilometrekaredir. Nüfusu ise 578.020’dir.
Kütahya ilimizin ilçeleri; Merkez, Gediz, Simav, Emet, Tavşanlı, Şaphane, Pazarlık, Hisarcık, Dumlupınar, Altıntaş, Aslanapa, Domaniç ve Çavdarhisar’dır. Kütahya ilimizin iklimi; İç Anadolu, Ege ve Marmara iklimleri arasında ki bir ‘’geçiş iklimi’’olmaktadır. Kütahya İlimizin iklimi, yağış rejimi olarak Marmara Bölgesi’nin iklimine, sıcaklık bakımından ise İç Anadolu Bölgesi ikliminin etkisinde kalmaktadır.
Kütahya ilinde görülmesi ve gezilmesi tavsiye edilen birçok yer mevcuttur. Bunlar arasında Kütahya Arkeoloji müzesi, Kütahya Çinili Cami, Dereli Kaplıcaları, Kütahya Saat Kulesi, Dönenler Mevlevi Hanesi, Kütahya Zafertepe Anıtı, Kütahya Çini Müzesi, Aizanoi Antik Kenti, dünyaca ünlü porselenleri ve çinileri, Germiyan Sokağı’ndaki 150 yıllık tarihi Türk Konakları, Lajos Kossuth’un misafir edildiği ev ve müzeler, kalenin içindeki döner gazino ,termal suları ve kaplıcaları, Antik Roma kenti Aizanoi’yi ve Frigya vadilerindeki peribacaları, şapelleri, kaya mezarları, Kurtuluş Savaşı’na tanıklık etmiş Zafertepe’yi, Dumlupınar şehitliklerini görmenizi tavsiye edebiliriz.
Kütahya’da Balık Tutulacak Yerler Nerelerdir?
Kütahya ilimizde deniz olmamasına rağmen balık sevdalıları için göl ve barajlardan balık tutma imkanları bulunmaktadır. Başlıca Kütahya balık avı meraları şunlardır:
- Enne Barajı:
Kütahya ilimizin merkez ilçesine bağlıdır. Kütahya’ya 13 km mesafe uzaklıktadır. Enne Barajı’nda, genellikle gümüş balığı ve sazan balığı avcılığı yapılmaktadır. Ancak Enne Barajı’nın her tarafında balık çıkmamaktadır. Enne Barajı’nda balık tutmanın sırrı güzel bir yemleme yapmayı sağlamaktır. Enne Barajı’nda balık genellikle az bulunmaktadır. En fazla İsrail sazanı çıkmaktadır. İsrail sazanları diğer balık türlerini tükettiği için yakalanınca genellikle öldürülmektedir. Enne Barajı’nda balık tutarken dip oltası ve mantarlı olta kullanabilirsiniz. Genel olarak dip oltasında aynalı sazan yakalanırken, mantarlı oltada İsrail sazanı yakalanmaktadır.
- Kayaboğazı Barajı:
Tavşanlı ilçesine bağlıdır. Kayaboğazı Barajı ‘nda pullu sazan balığı yakalanmaktadır.
- Çavdarhisar:
Kütahya iline 44 km uzaklıktadır. Pullu sazan balığı avcılığı yapılmaktadır.
- Söğüt Barajı:
Kütahya’ya 18 km uzaklıkta yer almaktadır. Genellikle Sazan avı yapılmaktadır.
- Pullar Göleti:
Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı pullar köyünde yer almaktadır. Kütahya şehir merkezine 15 km uzaklıktadır. Sazan balığı avcılığı yapılmaktadır.
- Yenice Köy Göleti:
Kütahya merkez ilçesine 18 km uzaklıktadır. Şehir merkezine de 18 km uzaklıkta yer alan gölette sazan balığı avı yapılmaktadır.
- Gümeleköy Göleti:
Kütahya’ya 70 km mesafe uzaklıktadır. Sazan balığı avcılığı yapılmaktadır.
- Kuruçay:
Kütahya iline 41 km mesafededir. Sazan balığı avcılığı yapılmaktadır.
- Çayköy:
Genellikle turna balığı çıktığı bilinmektedir.
Genel olarak Kütahya ilinde gümüş balığı, turna balığı ve sazan balığı avcılığı yapılmaktadır.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz
Yorum yazın
Üyeler "Kütahya Balık Avı Meraları" hakkında ne diyor?