Balıkçının Takım Çantasında Neler Olmalıdır?

Haber, Balıkçının Takım Çantasında Neler Olmalıdır?

Balıkçının Takım Çantasında Neler Olmalıdır?

Balıkçının Takım Çantasında Neler Olmalıdır

Balık avı kolay gibi görünen fakat oldukça bilgi ve emek isteyen bir alandır. Tutmayı hedeflediğiniz balık için farklı yemler, iğneler, misinalar kullanmanız gerekebilmektedir. Bu nedenle balık avı için gerekli olan malzemelerin çeşitliliğinden ve çokluğundan ötürü bir takım çantasına ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz anda tüm malzemelerin elinizin altında olması işinizi kolaylaştırarak avınızın verimli geçmesine neden olacaktır.

Misinalar

Çantanızda bulunması gereken en önemli araçlardan biri misinalardır. Zira misinalar olta balıkçılığının en önemli temel malzemesi sayılmaktadır. Av sırasında farklı sebeplerden dolayı misinanız kopabilir, dolaşabilir, hedeflediğiniz balık için kalın veya ince gelebilir ya da gittiğiniz bölgenin coğrafi koşullarından dolayı farklı renklerde misinalar kullanmanız gerekebilir. Bu nedenle farklı farklı renklerde ve farklı kalınlıklarda misinalar bulundurmanız oldukça önemlidir.

Kurşunlar

Farklı ağırlık ve boyutlarda kurşunlar takım çantasının olmazsa olmazlarındandır. Gerektiğinde sahte yemin dalış derinliğini değiştirmek veya şamandırayı dengelemek için çokça kullanılan kurşunlar kamışlı oltalarda uzağa atmak için oldukça fazla tercih edilmektedir. Farklı ağırlık ve farklı çeşitlerde kurşunlar bulundurmanız verimli bir av için dikkat etmeniz gereken konulardan biridir. Kurşunlar; gezer, armut, fırdöndülü, iskandil, kıstırmalı, tüp, delikli, misket, telli, kutu, surf ve sazan gibi oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir. Bu nedenle temin etmeden önce hangi av için ya da nerede kullanacağınızı belirlemeniz kullanım açısından yol gösterecektir.

Olta İğnesi

Her balık türü için farklı iğne seçmeniz gerekebilir. Bu nedenle iğne seçimi özen istemektedir. Kurşun çeşidi gibi iğne çeşidi de oldukça fazladır. İğneler; kalın, ince, siyah, beyaz, bronz, çoklu, zokalı, jig, fly gibi birçok kategoriye ayrılmaktadır. Olta iğnelerinde iğne, boyutu küçüldükçe iğne numarası artmaktadır. Mücadeleci veya avcı balık avlarında daha çok kalın ve çelik iğneler tercih edilmektedir.

Balıkçı Takım Çantası

Yapay Balıklar

Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan yapay balıklar, kıyıdan veya tekneden avlarda oldukça başarılı olan yapay yemler arasında yer almaktadır. Değişik marka ve modellere sahip olan yapay balıklar, suyun içerisindeki gerçekçi görüntüsü ile balıkların dikkatini çekmektedir. Canlı yemleri çoğu zaman muhafaza etmek zor olabilmekte, bu nedenle yapay balıklar alternatif bir yol olarak görülmektedir. Akya ve levrek gibi balıklar başta olmak üzere yapay balıklar ile birçok çeşit kolaylıkla avlanabilmektedir. Alternatif olarak yapay solucan bulundurmanızda da fayda vardır.

Kaşıklar

Yapay balıkların yerini almasıyla kaşıklar çok tercih edilmese de oldukça eski bir yöntemdir. Hem tatlı hem tuzlu suda kullanılabilen kaşıklarında günümüzde farklı çeşitleri ve renkleri mevcuttur. Tekne ve kıyı avcılığında hala başarılı sonuçlar vermektedir. Genellikle turna balığı için tercih edilmektedir. Daha çok at-çek yapmakta kullanılmakta ve aynı zamanda at-çek yapılarak suyun içerisinde döne döne ilerleyerek, parlak ve hareketli görüntüsü nedeniyle balık görüntüsü vermektedir.

Fırdöndü ve Klipsler

Misinada belirli bölgelere yerleştirilen fırdöndü, misinanın karışmasını engellemektedir. Balık takımlarının en önemli aksesuarları içerisinde yer almaktadır. Fırdöndülerde de farklı çeşitler mevcuttur. Fırdöndüler ile birlikte kullanılan klipsler sayesinde yem ve takım değiştirmek oldukça basitleşmektedir.

Balıkçının takım çantasında bulunması gereken diğer ürünler ise; misina kesmek için uygun bir makas, şamandıra, ilk yardım seti, yağmurluk takımı, el feneri (yedek piller), iğne çıkarıcı, çakmak, av bıçağı, çelik tel, çelik tel aparatı, hazır mantar takımı (el oltası), zargana ipeği (zargana balıkçılığında kullanmak için), hazır çapariler, misinanın parmağı kesmesini önlemek için parmak aparatı, şamandıra sabitleyici stoper, teknede kullanmak için kamış dayama aparatı, livar (isteğe göre) temel malzemeleri oluşturmaktadır.

Bayat Balık Nasıl Anlaşılır

Üyeler "Balıkçının Takım Çantasında Neler Olmalıdır?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın