Boğaz'da Balık Nasıl Avlanır?
Marmara'da Balık Avı, Boğaz'da Balık Nasıl Avlanır?
Dünyanın En Güzel Avlak Yeri: İstanbul Boğazı
İstanbullu balıkçıların vazgeçilmez av yeridir boğazın mavi suları. Oltanı alırsın ve doğru çeşit çeşit, farklı yöntemlerin kullanıldığı Boğaz’da yerini alırsın.
Cankurtaran’dan girersin boğazın ağzına, oradan Galata’ya derken soluğu Karadeniz çıkışına kadar uzar gider salınarak. Her yerin farklı avlanma yöntemi vardır.
Boğaz her yere benzemez. Kimi zaman çok sakin kimi zamansa akıntısı boldur. Suyun durumuna ve ava göre ağırlığı mutlaka ayarlamalısınız. Aşiyan gibi akıntının çok olduğu bir yerdeyseniz 150-200 gr kamışınızın atarına göre ağırlık kullanmalısınız en az. İstavrit avlıyorsanız ve kullandığınız ağırlık olması gerekenden az ise olması gerekenden fazla sürükleneceği için diğer balıkçıların takımları ile karışması kaçınılmaz olacaktır.
Akıntı şiddetine göre ayarladığınız ağırlı boğazda atabildiğiniz kadar ileriye atın. Boğaz’ın ortasından geçen balık yatağına denk getirmeniz durumunda harika bir av elde edebilirsiniz.
Ekim sonu kasım başı dönemlerinde Karadeniz’de yağlanan çinekop, palamut, levrek gibi balıklar daha sıcak sulara geçiş için boğaz hattını kullanmak zorundadır. Bunun için uygun sahte balık, çapari, hava karardığında ise yemli takım kullanmalısınız. Teknedeyseniz güzel bir beyaz tüylü palamut çaparisi ile kovaları doldurmamanız için tek engel şanssızlık olacaktır.
Her mevsim balık avlayabileceğiniz, günün stresini atabileceğiniz belki de görsel olarak dünyanın en güzel avlak yeri olan İstanbul Boğaz'ı hem av hazzınızı hem de ruhunuzu tamamen doyuracaktır.
Bol şanslar..
Yorum yazın
Üyeler "Boğaz'da Balık Nasıl Avlanır?" hakkında ne diyor?