İstanbul’ Da Nerede Balık Tutulur?
Marmara'da Balık Avı, İstanbul’ Da Nerede Balık Tutulur?
Gerçi balık avcıları nerede balık tutacaklarını iyi bilir ama, biz bilmeyenler ve bu hobiye yeni başlayanlar için İstanbul' da balık avlak yerlerini tek bir yazı da toplamak istedik. Bizlere gelen sorular arasında en çok, İstanbul’ da nerede balık tutabilirim? İstanbul' da balık tutulacak göller neresi? İstanbul’ da balık tutulacak yerler? İstanbul’ da olta balıkçılığı nerede yapılır? İstanbul' da balık tutulacak sakin yerler neresi? Gibi sorular oluyor. Öncelikle şunu belirtelim, balığa gitmeden önce ufak ta olsa bir alışveriş yapmak durumundasınız. İlk almanız gereken İyi bir olta olmalıdır. Gerisi zaten gelecektir. Ve zamanla tecrübeniz arttıkça daha kolay seçimler yapabileceksiniz. Kışın yağmurluk, her daim kova, bir tabure, kamış dayama ayağı, bıçak, bez, sırt çantası gibi önemli malzemeleri de listenize ekleyin.
İlk etapta balık almadan geri dönebilirsiniz ama bu sizi caydırmasın. Balık tutacağınız yeri iyi belirlemelisiniz. Günbegün daha iyi olacaksınız. İstanbul balık avı için önerilerimize gelince;
Galata Köprüsü Balık Avı
İstanbul’ da Galata Köprüsü, balık avında en popüler yerdir. Öyle ki, yer bulmak bile oldukça zordur. Özellikle hafta sonlarında yoğun ve karışıktır. Bölgede Marmara’ ya bakan tarafının daha verimli olduğu düşünülür.
Şile Avlak Yeri
Şile Sahili Ve Limanı
Şile’ de kıyıdan balık avı pek rağbet gösterilen bir etkinlik değildir. Daha çok denize açılarak av yapılması daha doğru olur. Ancak Şile içindeki Liman ve plajdan av yapılabilir. Levrek, Sarıkanat, Kefal ve Kalkan en çok tutulan balıklardandır. Sahil kısımlarından av deneyebilirsiniz. Bu bölgede balık için en uygun meraların Ağva, Sofular ve Sahilköy kıyıları olduğunu da belirtelim. Şile limanında özellikle dalgakıran üzerinden açığa doğru olta atabilirsiniz. Bu sayede İstavrit, Sarıkanat ve Minekop tutabilirsiniz.
Ağva Bölgesi Avlak Yerleri
Genelde sahil kısmından İspari, Kalkan ve Kefal avı yapılır. Sahil bitiminde bulunan kayalıklardan ise sabah suyu At-Çek ile Levrek, güneş battıktan sonrada yemli Lüfer ve Çapari ile İstavrit avları denenebilir. Sahil dışında olta atılacak bir başka merada fenerin ön taraflarında bulunan kayalıklardır. Buradan plaja doğru av yapabilirsiniz. Ağvada daha önce belirttiğimiz gibi tatlısu kaynakları da var. Yeşilçay ve Göksu dereleri bunlara örnektir.
Kurna Ve Sahilköy Plajları
Şile yolu üzerinde Kurna Plajı mevcut. Burası özellikle sabah suyunda Levrek için At-Çek yapılabilir. Rüzgar alan bir mera olması sebebiyle sahtelerinizi uzağa atmak biraz zor. Suyu risklidir, çünkü birden derinleşir ve dip akıntısı güçlü olabilir. Kayalık alandan av yaparken de çok dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca plaj içinden Kalkan avı da yapabilirsiniz. Sahilköy avlağınında ise klasik olarak gene Kalkan Balığı avlayabilirsiniz. Suyun dip yapısı itibari ile tamda bu balığın gezdiği meradır. Rast gelsin diyelim.
Tuzla Ve Kadıköy Balık Avı
Sahil boyunca çok olmasa da belirli noktalarda avlanmak mümkün. Tuzla Güzelyalı sahilinde, Pendik' te, Kartal' da Dokuz Palmiyeler ve Migros karşısı bu sahil şeridinde belli başlı yerlerdendir.
Sarayburnu Balık Avı
Sarayburnu avlak yerinde İstavrit, çinekop, lüfer, uskumru ve palamut gibi balıklar oldukça fazla bulunur. Sarayburnu' nda sahil kenarı kayalık olduğundan spin olta kullanabilirsiniz. Bu bölgede hem keyiflice balık tutabilir, hem de ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz.
Büyükçekmece Gölü Avlak Yeri
Ömerli Barajı Avlak Yeri
Terkos Gölü Avlak Yeri
Tatlısu balığı avı yapmak isteyenler için de birkaç önerimiz tabi ki olacak. Anadolu Yakası için Ömerli Baraj Gölü, Avrupa Yakası için ise Terkos Gölü’ nü önerebiliriz. Aynı zamanda da Büyükçekmece Gölü’ne yakın olan Bahşayış Köyü’ nü tercih edebilirsiniz. Göl balıkçılığında ağırlıklı olarak kızılkanat, sazan, turna ve yayın balığı avı verimli olur.
Kuleli Askeri Lisesi Avlak Yeri
Kuleli Askeri Lisesi önü, İstanbul Boğazı’nın dibinde, ve daha çok Anadolu yakasındaki balıkçıların tercih ettiği bir yerdir. Her daim istavrit, iskorpit avlanabilir. Belli dönemlerde diğer balık türlerine de rastlayabilirsiniz.
Bebek Boğaz Avlak Yeri
Bebek Akıntıburnu bölgesi, daha çok akın balıklarına ev sahipliği yapar. Olta balıkçılarının rağbet gösterdiği bölgede, Kraça, istavrit, lüfer, çinakop ve zargana balıkları tutulur. Alan geniş olduğu için balık tutmanın keyfine rahatlıkla varabilirsiniz.
Avcılar Avlak Yeri
İstanbul Avcılar kıyılarında uzun zamandır verimli av olmadığı her zaman konuşulur. Özellikle depremden sonra kıyıların durumu bu av sıkıntısında etkili olmuştur. Buraya balık avı için gelenler daha çok kafa dinlemek için gelirler diyebiliriz. Avcılar semtinin belki de en çok balık yapan yeri Ambarlı Limanı civarıdır. Ambarlı limanından tekne kiralayıp Levrek veya Kırlangıç gibi avlar yapabilirsiniz. Dolum tesislerinin kıyıları da av için müsaittir. Ambarlı balıkçılar barınağının önünden ve yine sahil şeridinden Avcılar Denizköşkler bölgesine kadar olan kısımda Kefal ve Zargana alma ihtimali var. Kısacası Avcılar bölgesi balık için sizi pek memnun etmeyecektir. Sahil boyunda kafeler, parklar mevcut. Kovanızın dolması önemli değil, burada keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
Yorum yazın
Üyeler "İstanbul’ Da Nerede Balık Tutulur?" hakkında ne diyor?
Faydali bilgiler için teşekkürler.