Köprü Balıkçılığı
Marmara'da Balık Avı, Köprü Balıkçılığı
Köprü Balıkçılığında Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Köprü balıkçılığı eğlenceli olduğu kadar zordur da. Yer bulabilmek, yüksek demirliklerden aşağı görmek, sıkışık düzende kamış sallamak, oltaların sürekli dolanması ve geçen tekneler başlıca sorunlardır. Ama asıl sorun kış aylarında soğuk havalarda boğazdan esen şiddetli rüzgara karşı verilen mücadeledir. Çünkü balıkçılıkla uğraşan kişiler romatizma, baş ağrıları ve böbrek rahatsızlıklarına yakalanmaları muhtemeldir. Sürekli sabit kalındığı için vücut sıcaklığı muhafaza etmekte zorlanır. Bunun için su ve rüzgar geçirmez ayakkabılar (bot, çizme) ve aynı özelliklere sahip pantolonlar ve montlar giyilmelidir. Sürekli hareket halinde olunmadığı için kat kat giyinilmesi tavsiye edilir. Eğer hareket halinde olunsaydı, kat kat giyinmek bizi terletir ve şiddetli rüzgarlar terin soğumasına neden olur ve böylelikle vücut ısımız daha hızlı bir şekilde düşerdi. Eğer imkanlarımız doğrultusunda termal veya yün içliklerin giyilmesi tavsiye edilebilir. Eğer yoksa uygun fiyata temin edilebilecek içlikler mutlaka kullanılmalıdır.
Köprü balıkçılığında malzemelerimizin yanımızda olması çok önemlidir. Normal bir balık avı malzemesi satan mağazalardan 2-3 liraya alabileceğimiz çapari takımları köprüde 7-8 lirayı bulabilir. Bunun için eksiksiz malzeme ile gidilmesi hem cebimize yarar hem de oradaki fırsatçılara kendimizi soydurmamış oluruz. Çinekop yakalamak için yem olarak kullanılan hamsileri bardakta satıyorlar. Bardağın içinde tane ile 8-10 adet hamsi bulunuyor ve fiyatı 5 lira!!! Pazarda ise hamsinin kilosu 5 lira. Gerisini siz düşünün. Bunun için yemlerimizin ve takımlarımızın tam olmasına özen gösterelim.
Yanımıza sıcak su alırsak uzun gecelerde bize çok faydası olur. Çünkü dinlemek istediğimiz de bir bardak çay veya kahve bizi çok rahatlatır.
Köprüye ulaşım birçok vasıta ile yapılabilmektedir. Özel araç için otoparklar mevcuttur ama köprünün üzerine park yapanlarda bulunmaktadır. Fakat bu durum trafik kurallarına ve can güvenliğine uygun olmadığı için tavsiye etmiyoruz. Tramvay ile Eminönü veya Karaköy duraklarından ulaşımı çok kolaydır. Deniz yoluyla vapurlarla gelinebilmektedir. Otobüs seferleri de köprüye gidişi kolaylaştırmaktadır.
Köprüdeki en önemli sıkıntılardan bir diğeri de tuvalet sıkıntısıdır. Ve ne yazık ki köprüde tuvalet bulunmamaktadır ve gece yarısından sonra insanlar ihtiyaçlarını köprüdeki kuytu yerlerde gidermektedirler. Belediyenin buna bir çözüm bulması temennimizdir. Tabi ki oturaklarımızda yanımızda olmalı.
Balık Avında Galata Köprüsü’nü Neden Tercih Etmeliyiz
Köprü balıkçılığı zor ve yorucu olmasının yanında gayet verimlidir. Denizde balık olduğu sürece en verimli yerlerden biridir Galata Köprüsü. Her daim balık tutma şansınız yüksektir. Çeşitlilik olarak ürün paleti oldukça geniştir. Sardalye, istavrit, kefal, çinekop, sarıkanat, palamut levrek avlayabileceğiniz türlerden sadece bir kaçıdır.
Unutmadan biz balık sevdalılarının yapması gereken en önemli şey ise çöplerimizi denizlere ve doğaya atmamak biz balık sevdalılarını diğerlerinden ayıran en önemli özellik budur.
Büyük bir keyif le izleyeceğiniz İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde, gemilerin düdük sesleri, yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları altında, çok çeşitli av imkanı sunan Galata Köprüsü’nde şansınız bol oltanız dolu olsun.
Rastgele.
Yorum yazın
Üyeler "Köprü Balıkçılığı" hakkında ne diyor?