Rapala Nasıl Uzağa Atılır?
Sahte Yemler, Rapala Nasıl Uzağa Atılır?
Rapala nasıl uzağa atılır dan önce, balık avının olmazsa olmaz malzemelerinden olan olta kamışı ve olta makinesi, her zaman bir rapalaya ihtiyaç duymuştur. Suni yem olarak ta bilinen rapala, tamamlayıcı bir parçadır ve her zaman balıkların karşı koyamadığı bir tamamlayıcıdır. Rapala, balığı andıran ve balıkları tuzağa düşürerek avlamaya yarayan sahte bir yemdir. Bu yapay yemler parlak maddeden yapılmış olup, ses çıkarırlar. Bu sayede avlanılacak balığın dikkatini çekerler. İyi bir rapaladan, her zaman daha çok verim alırsınız. Rapalalar, su içerisinde ne kadar çok gerçeğine benzerse ve yaralı balık izlenimi verirse o kadar iyi avcı olurlar. Kullanım alanına göre yüzey rapalaları ve dip rapalaları olmak üzere ikiye ayrılan rapalaların farklı çeşitleri de mevcuttur. Bunları sırasıyla maket yemler, kaşıklar, silikon yemler, fly yemler ve jig yemler olarak örneklendirebiliriz. Sahte yemlerin kısa gagalı olanları yüzey balıkçılığında, uzun olanları ise derinde yapılacak avlar için kullanılır.
Rapala Nasıl Takılır
Rapala Düğümü Nasıl Atılır
Misinayı rapalaya sağlam şekilde bağlamak için birkaç yöntem mevcut ancak basit ve sağlam olan tek yöntemi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle misinaya bir düğüm atıyoruz, Düğümü kapatmadan bırakıyoruz, bozuk para büyüklüğünü kadar açık kalması yeterli. Sonrasında misinanın ucunu rapalaya geçirip açık bıraktığımız düğümün içinden geçiriyoruz. Yine bu düğümü kapatmıyoruz ve misinanın arka kısmından misinayı 5-6 kere çevirerek kilitleme yapıyoruz. Açıkta olan misina ucunu ilk yaptığımız düğümün içinden geçiriyoruz ve düğümü kapatıyoruz. İyice gerdirdikten sonra işlem tamamlanmış oluyor.
Rapalaya Kurşun Nasıl Takılır
Rapalaya kurşun bağlamak için dikkat etmeniz gereken ilk şey, kamışın uzunluğuna ve atarına göre kurşun ağırlığı ve rapala bedenini iyi ayarlamak olmalıdır. Takım iyi oluşturulmadığı taktirde, bir kaç atış sonrasında olta gam yapar ve rapalalı beden kurşun bedenine ve hatta ana bedene dolanabilir. Rapalaya küçük klipsli bir fırdöndü takılır. Fırdöndüye 1.5-2 metre misina bağlayıp, misinayı ana bedendeki klipsli fırdöndüye takalım. Kurşunu ipe bağlayıp, ipi de ana bedendeki klipse takabilirsiniz.
Rapala Nasıl Uzağa Atılır
Rapalaları yüzey rapalası ve dip rapalası olarak ikiye ayırmıştık. Yüzey rapalaları 1 ila 1,5 metre dalabilen bir yapıya sahiptir. Dip rapalası ise 4 ila 10 metre arası dalabilir. Dip balıklarını avlamak için ideal olan dip rapalasına ağırlık takılabilir. Bu sayede daha derinlerden iyi balıkların avı yapılabilir. Rapalayı uzağa atmak için iyi bir kamışa ihtiyacınız var demektir.
4 metre ve üzeri, 300 gr a kadar kurşunu rahatlıkla atabilen sörf kamış kullanmalısınız. Aynı şekilde olta makinesinin de kaliteli olması gerekiyor. İyi bir makine, kamışın kırılması, misinanın kopması gibi sorunları önler. Örnek malzemelerle rapalayı uzağa atmak için boş alanda biraz antreman yapabilirsiniz. Oltayı baş üstünden seri şekilde savurduğunuzda istenilen uzaklığa oltanızı atabilirsiniz. Tabi söylediğimiz gibi iyi bir olta kamışı ve makinasına mutlaka ihtiyacınız var. Sahte Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır yazımızda dikkatinizi çekebilir.
Rapala nasıl uzağa atılır hakkında ve diğer konularda bilgiler vermeye çalıştık.
İyi avlar dileriz.
Yorum yazın
Üyeler "Rapala Nasıl Uzağa Atılır?" hakkında ne diyor?