Olta Balıkçılığına Yeni Başlayanlara Öneriler

Tuzlu Su - Kıyıdan Balık Avı, Olta Balıkçılığına Yeni Başlayanlara Öneriler

Olta Balıkçılığına Yeni Başlayanlara Öneriler

Amatör balıkçılığa yeni başlayanlara, yanlış bilinenlerini ortadan kaldırmak, aynı zamanda bilgi vermek için bu yazımızı hazırladık. Amatör balıkçılık, iyi bir terapi ve stresten arınma yöntemidir. Balık tutmak, çoğu kişi tarafından basit gözükse de, belli bir plan üzerinden bu işe yönelmek her zaman doğru sonuçlar getirecektir. Şimdi olta balıkçılığına nereden başlaması gerektiğine bir göz atalım.

İlk olarak balıkları tanıyarak olta balıkçılığına adım atabilirsiniz. Mutlaka tutmak istediğiniz balık ile ilgili bilgi sahibi olmanız gerekir. Bilinen ve geleneksel olarak tutma yöntemi belirlenmiş İstavrit, Kefal, Levrek gibi balıklardan işe başlayabilirsiniz. Ayrıca sizden tecrübeli balıkçılarla sohbet ederek, hem balıkçılık hakkında bilginizi arttırır, hem de sonradan yapacağınız avlarla ilgili fikir alışverişi yapabilirsiniz. Adım adım ilerleyerek, önce İstavrit, daha sonra kefal ve levrek yakalamak istersiniz. Bu insanın doğasında olan bir durumdur ve gayet doğaldır.

Amatör balıkçılık yapmak için şuan ki yasalarda herhangi bir engel bulunmamaktadır. Tabi herhangi bir ticari kaygı taşımamanız kaydıyla. Amatör balıkçılar günde 5 kg’a balık tutabilirler. 5 kg’dan fazlası limit aşıma girer. Ayrıca balıkçılıkta zaman yasaklarına da dikkat ediniz. Yumurta döneminde bir hata yapar ve yavru balık tutarsanız zarar vermeden geri salınız. 

Olta malzemesi alırken birçok kişinin düştüğü hataya düşmemeniz tavsiye edilir. İlk kural malzeme çantanızı veya kutunuzu gelişigüzel doldurmaktan kaçının. Av gününü ve avlamak istediğiniz balığı belirlediğinizde ona göre malzeme almalısınız. Bu arada ava çıkarken sadece tutacağımız balığı değil, gideceğimiz merayı da gözetmemiz gerekiyor.  

 

Üyeler "Olta Balıkçılığına Yeni Başlayanlara Öneriler" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın