Yağmurlu Havalarda Balık Olur Mu?

Tuzlu Su - Kıyıdan Balık Avı, Yağmurlu Havalarda Balık Olur Mu?

Yağmurlu Havalarda Balık Olur Mu?

En çok merak edilen sorulardan biri de, yağmurlu havalarda balık tutulur mu? olur. Bu sorunun cevabı tam olarak verilemez ama tecrübeleri kişilerin yorumları her zaman değerlidir. Şimdi yağmur başlarken, yağarken ve dinince denizin durumu nasıl olur ona bir göz atalım. 

Yağmurun başlamasıyla hava basıncı düşer, suda ki akıntılar değişir, dipteki yemler vs. karışır, su yüzeyindeki böcekler aşağıya doğru iner. Bu durum, balık için iyidir. Yani balık iyice ortalığa çıkar. Bu da iyi balık yapacağı anlamına gelir. Yağmur yağarken ise, denizin üstüne tatlı su dökülmüş olur. Bu tatlı suya dirençsiz balıklar için kötü haberdir. Denize düşen damlalar sesler çıkarır ve avcı balıkların dikkati dağılır. Bu kötü haberdir. Yağmur yağarken balıkların bilhassa su yüzeyinden kaçışacağı anlamına gelir. Yani yağmur yağdığında balık avı yapmanız zorlaşır. Balık beklemeye koyulur ve dibe iner. Dinince ise, yağmur havada ne kadar börtü böcek varsa suya indirir, bunları gören balıklar beslenmeye başlar. Bu balık yapmaya başladığının habercisidir. Yağmur hava basıncı ve rüzgar ile gelir, bu sudaki akıntıları değiştirir ve dipteki merayı etkiler. Mera durumuna göre, balığın artması veya azalması değişir. Yağmur eğer çiseliyorsa balıklar gizlenir. Sert sağanak yağmurda balık pek av vermez.  

Şunu unutmayın, çoğu balık toprak kokusunu sever. Kefal, Levrek, İzmarit, Karagöz gibi balıklar karadan denize toprakla beraber gelen canlılara deyim yerindeyse saldırır. Bundan dolayı yağmur sonrası av verimli geçer diyebiliriz.

 

Üyeler "Yağmurlu Havalarda Balık Olur Mu?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın