Akya Balık Avı Teknikleri

Balık Avı Teknikleri, Akya Balık Avı Teknikleri

Akya Balık Avı Teknikleri

AKYA BALIK AVI TEKNİKLERİ

Akya Balığı

Akya balığı, Ege ve Akdeniz' de, Atlantik ve Pasifik Okyanusu' nda yaşayan lezzetli bir balık türüdür. Akbalık olarak ta bilinen balığın boyu 1 metreyi bulabilir. Ağırlıkları 8 ile 50 kilo arasında değişir ve denizin dibinde sürü halinde yaşarlar. Akya, çok güçlü balıklardan biridir. Mücadeleci ve korkusuzdur. Yakalaması zordur ve pek oltaya gelmezler. 

Akya balığı yırtıcı bir balık olup, lüferi andırır. Son derece kıvrak bir balıktır. Aniden sağa, sola, ileri ve geri dalışlar yapabilir. Akyanın üreme dönemi Nisan-Haziran ayları arasındadır.

Akya Balığı Nasıl Yakalanır?

Akya balığının balık avı teknikleri oldukça çeşitlidir. Önerdiğimiz av tekniklerini, yem balıklarının veya göçmen balıkların yoğun olduğu dönemlerde, yemli yüzey veya dip takımları kullanarak av yapılmalıdır. Sadece yem balıklarının bol olduğu dönemlerde ise, yemli yüzey veya dip takımları kullanılarak balık avı yapılmalıdır. Yem balıklarının azaldığı dönemde ise, akıntılar fazla ise rapala ile dip sırtısı yöntemiyle, balık avı yapılması daha uygundur. Akıntıların nispeten azaldığı dönemlerde, jigging yöntemi ile balık avı yapılabilir.

Akya balığı avlama yöntemlerine gelince, yemli dip sırtısı yöntemiyle akya oltası kullanarak, 25 – 80 m arasında yemli dip sırtısı yapılarak av yapabilirsiniz. Jigging yöntemiyle ise, 25 – 160 m arasında, jigging yaparak avlanabilirsiniz. Dip rapalası ve dip sırtısı yöntemiyle ise, 10 – 30 m dip rapalası ile dip sırtısı çekerek av yapabilirsiniz. Jigging tekniği ile balık avı yaparken, jigging avına uygun kamış ve makineler kullanmanız gerekir. 

 

Üyeler "Akya Balık Avı Teknikleri" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın