Drone İle Balık Avı

Balık Avı Teknikleri, Drone İle Balık Avı

Drone İle Balık Avı

Drone, uzaktan kumanda veya yazılımsal yönetim ile yönlendirilen insansız hava aracıdır. Keşif amaçlı üretilen dronelar günümüz teknolojisinde bir çok saldırı görevinde kullanılmaktadır. Ayrıca yangın söndürme aracı olarak kullanılan droneları, artık balık avcılığında da görmekteyiz. Droneların bağımsız kumanda sistemleri oldukça geliştirilmiştir. Böylelikle kolaylıkla kontrol edilebilen mekanizmalara sahiptir. Dünya düzeyinde, bazı yasalar bu araçların kullanılmasını engellese de, Tv Dünyası, Gazetecilik, Spor, Pazarlama, Kargo, Seyehat, Sağlık, Yarış vb. gibi kulvarlarda kullanım ve talep potansiyeli oldukça yüksek olarak görülmektedir.

Drone ile Balık Avlama

Drone ile Balık Avı

Geçtiğimiz yıllarda, Jaiden Maclean ve arkadaşlarının yayınladığı drone ile balık avlama videosu izlenme rekorları kırmış, ayrıca balıkçılıkta yeni bir akım başlatmıştır. Oltanın bir ucunu drone'a bağlayan balık avcıları, drone kamerası ile denizi kuş bakışı izleyerek balıkların sürü halinde dolaştığı bölgeye yemi bırakmış, balıkların yemi almasıyla birlikle drone'u suya çekmemesi için drone ile olta  arasındaki bağlantıyı kesmişlerdir. Daha sonrasında yakalanan balık, olta yardımı ile kıyıya çekilmiştir. Drone ile balık avı yapacağınız zaman çevrenin sakin olmasına dikkat edin. Özellikle hava durumu bu yöntemde en önemli unsurlardan biridir. Rüzgarlı bir havada drone'u kontrol etmek zorlaşacaktır. Kullanılan oltanın kuvvetli, sağlam bir yapısı olması gerekmektedir.
Tek kişi olmak işinizi zorlaştıracaktır. Hem drone'u, hem oltayı rahatlıkla kontrol edebilmeniz için iki kişi olmanızda fayda vardır. Ayrıca oltayı dronena bağlamak için genellikle, drone'un alt kısmına iki ucu düz, ortasında dışa doğru bombe oluşturulmuş tel kullanılmaktadır. Düz kısımlardan drone'a kuvvetli bir yapıştırıcı veya bant yardımı ile sabitlenen tele, oltanın ucundaki kısım tutturuluyor. Bu şekilde avınızı yakaladığınız takdirde drone'u hafif sağ veya hafif sol yaparak, misinanın bombeden kurtulması, böylelikle drone'un ise suya düşmesi engellenmiş olmaktadır.
Balığın ani hareketleri nedeniyle drone'un suya düşmemesi için olta ile mesafesini ayarlamalısınız. 

Drone Kullanırken Nelere Dikkat edilmelidir

Günümüzde yaygın olarak devam eden drone kullanımı, ilerleyen zamanlarda drone tamiri mesleğini de doğuracak gibi görünüyor. İlk kez drone kullanmaya başlayacak olan kişiler fiyatı uygun, küçük, kolay tamir edilebilen ve fazla karmaşık olmayan modellere yönelmelidir. Bunun nedeni ise, ilk kullanımda çuvallama ihtimaliniz çok yüksek olduğundan. Bu özelliklerde bir drone ile başlarsanız hem tecrübeniz artar, hem de en az maliyetle öğrenmiş olursunuz. Kaliteli droneların kullanımı daha kolaydır. Düz vites ile başladığınız drone yolculuğunda zamanla otomatik vitese geçebilirsiniz. Drone için plaka, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ nden alınır.  Drone kullanımında ilk dikkat etmeniz gereken şey kontroller bölümüdür.
Drone'u havaya kaldırırken tam güç vermeniz doğru olacaktır. Tamamen yukarı kalksın, az güç verilirse güç kaybedebilir. Bu da çarpmanıza neden olacaktır.
GPS her zaman açık olsun ki, kaybolmalar da rahat bulabilesiniz. Drone un ön kısmını her zaman takip edin, ileri - geri, sağa-sola hamlelerinizi ön tarafa göre ayarlayın. Aşırı rüzgarlı havalarda drone kullanmak sakıncalıdır. Çoğu cihazın 25 dakika gibi batarya ve pervane ısınma ömürleri vardır.

Üyeler "Drone İle Balık Avı" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın