Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı

Balık Avı Teknikleri, Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı

Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı

Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı Nasıl Bağlanır

Balık avlamak için yıllar içerisinde birçok yöntem gelişmektedir. Bu gelişim mevcut durumda sonar, drone gibi teknolojik gelişmelere de ayak uydursa en nihayetinde balığı size getirecek olan iğnedir. Kıyıdan atılacak iğnenin uzaklara gitmesi şansınızı arttırmaktadır. Bunun için esnek kamışlar, yüksek ağırlıklar gibi desteklere ihtiyaç duyulmaktadır. Kurşun arkası rapala takımı ile bu duruma çözüm bulabilirsiniz.

Büyük bir hızla kullanım oranı artan sahte yem kullanımı spinning avcılığı arttırmaktadır. Bazı durumlarda spin kamışlar ile suya gönderilen sahte yemlerin kat ettiği mesafeler yetersiz kalabilmektedir. Bu durumda kullanılacak yöntem ise sahte yeminizi bir kurşundan sonra oltanıza bağlamanız yani bir kurşun arkası sahte yem takımı hazırlamak olacaktır. Bu avlanma yönteminde de yapmanız gereken bazı hususlar vardır.

Öncelikli olarak sahte yeminizi bağlayacağınız misinayı ayarlamalısınız. Olta kamışınızın boyuna göre 2 ila 4 metre uzunluğunda misinayı kesip her iki ucuna da fırdöndü takıyoruz. Ölçü olarak kamış açık vaziyetteyken en ucundan makineye kadar uzunlukta bir misina yeterli olacaktır.

Ana bedene takılacak olan aparatın hazırlanması için ise yaklaşık olarak 20-25 cm uzunlukta mukavemetli bir ipe ihtiyacınız olacaktır. Bu aparat ipinin bir ucuna normal fırdöndü, diğer ucuna klipsli fırdöndü takılır. Bu arada ipin üzerinde aşağı ve yukarı gidip gelecek gezer fırdöndü geçiriyoruz. Hazırlanan aparatın normal fırdöndülü ucunu ana bedene bağlıyoruz. Diğer klipsli fırdöndülü ucuna ise uygun gramajda ağırlık takıyoruz. Kurşun arkası sahte yem takımını bu aparat olmaksızın da kullanabilirsiniz. Fakat bu aparat sayesinde takımın karışma oranını azaltmış olursunuz.
Ayrıca bu aparat sayesinde takımı daha uzun mesafelere gönderebilme şansınız artar. Fakat bu aparatın size sağlayacağı en büyük avantaj ise kurşunun su altında takım çekilirken vereceği aksiyon daha tutarlı olmasıdır. Bu sayede sahte yemin suyun içerisindeki aksiyonu daha bir balık, kalamar havası katacaktır. Kullanmamanız durumunda ise savrulma çok daha fazla olacağı için avcı balığın sahte yeminizi ıskalama olasılığı daha fazla olacaktır.

Son olarak iki tarafına fırdöndü takılı olan misinanın bir ucunu gezer fırdöndüye takıyoruz. Diğer ucuna ise sahte yemimizi takıyoruz. Böylelikle takımımız hazır olmuş oluyor.

Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı Nasıl Atılır

Diğer takımlara nazaran biraz daha farklı yapıdadır. Ayrıca kurşundan sonraki misina uzunluğunun fazla olduğu bir takım olan kurşun arkası sahte takımların atışı da biraz daha özen gerektirmektedir. İlk önce kamışınızı yere paralel olacak veya ucu havada olacak bir şekilde konumlandırıyoruz. Kurşununu kamıştan ileriye doğru yatacak şekilde uzatacak kadar bedenden misina salıyoruz. Kurşun yere temas eder etmez vaziyeti aldığında sahte yemin takılı olduğu misinayı olta ile paralel olacak şekilde kendimize doğru yatırıyoruz. Sonuç olarak olta kamışını üst kenar, oradan yere inen kurşun ve yerde yatık vaziyette sahte yem olarak size bakan U harfi oluşturmuş oluyorsunuz. Sonrasında allah ne verdiyse takımı suya yolluyorsunuz. Gerisi kısmette ne varsa..

Kurşun Arkası Rapala

Kurşun Arkası Sahte Yem Takımının Kullanım Alanları

Sahte yemlerle avlanabilecek ve özellikle orta ve dip sularda yaşayan balıkların avlanmasında kullanabileceğiniz bir yöntemdir. İstanbul’da özellikle boğazda birçok amatör balıkçı palamut, lüfer ve levrek gibi balıkları avlarken bu yönteme başvurmaktadırlar. Eğer İstanbul’daysanız veya yakın zamanda İstanbul’a seyahat planlıyorsanız mutlaka boğaza oltanız ile gidip kurşun arkası sahte yem takımı yöntemi ile avlanmanızı tavsiye ederiz.
Buradan diğer Balık Avı Teknikleri'ne ulaşabilirsiniz.

Üyeler "Kurşun Arkası Sahte Yem Takımı" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın