Zargana Nasıl Avlanır?

Balık Avı Teknikleri, Zargana Nasıl Avlanır?

Zargana Nasıl Avlanır?

Zargana Balığı Genel Özellikleri

Yakalaması aşırı emek harcatan Zarganayı çekmek ayrı bir zevktir. 1 metreyi aşabilen boyu ile Zargana, en değerli yem balıklarından bir tanesidir.

Daha çok kıyılarda ve liman içi bölgelerde sürüler halinde bulunan zarganaların, özellikle avlanmak için uygun olan zamanı sonbahar dönemidir. Karadeniz ve Marmara Denizi içinde zevkli ve verimli avlar yapabileceğiniz pek çok yer mevcuttur. İstanbul’da Kumkapı ve Tarabya koyu kıyılarında av yapabilirsiniz. Sonbaharda, yani tam mevsiminde avcılarının gece yarısı kepçe ile zargana aldıklarına da şahit olabilirsiniz.

Zargana Avlama Teknikleri

Zargana avı oldukça zordur. Yemi bir anda kapıp kaçabilir. Özellikle olta balıkçılarının olta hareket ettiği anda misinenin gerginliğini salması gerekir. Aksi halde güzelim balığı kaybedebilirsiniz.

Yemli oltayı atarken dikkat edin ve misineyi hafiften toplarken bekleme yapınız. At-çek için Zargana Balığı uygun bir avdır diyebiliriz. Zargana için sahte yem veya balık eti kullanabilirsiniz. Tekneden av yapacaklar ipek hazır yemini kullanabilirler. Bu yem kıyıda pek iş yapmaz. 

Hava Durumu Önemli

Zargana avı için havanın durumunu mutlaka kontrol edin. Av sırasında denizin sakin olması gerekir, aksi halde av zorlaşır. Buradaki amaç balığın yemi görmesidir. Balık uzun olduğundan kepçe ile ava çıkmanız önerilir. Olta takımı seçimi için ise, su üstünden yüzdüreceğiniz için zargana topu temin etmelisiniz. 

Zargana Balığı elde zor duran bir balıktır. Av sonrası oltadan çıkarmak oldukça güçtür. Eldiven veya mendil tarzı bir şey kullanmalısınız.

Üyeler "Zargana Nasıl Avlanır?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın