Barakuda Avı Teknikleri
Balık Avı Teknikleri, Barakuda Avı Teknikleri
Barakuda Avı Teknikleri
Barakuda balığı, deniz sularının en tehlikeli canlılarından biridir. Dişleri çok keskin olup, hız ve üstün manevra kabiliyetiyle denizlerde diğer balıklar için ciddi tehdit oluşturur. Sürü halinde avlanmaları en büyük avantajlarıdır. Dünyanın çoğu bölgesinde, köpek balıklarından daha fazla korkulan bir balık türüdür. Bir çok türü vardır ve etinde insanın sinir sistemini felç eden zehirler bulunabilir. Ülkemiz sularında bulunan Barakuda balıkları oldukça lezzetlidir. Akdeniz bölgesinde, her mevsim bu balık türü avlanabilmekte olup özellikle kış aylarında, sakin ve sessiz ortamlarda avı daha kolay olur.
Barakuda Balığı Avlama Saatleri
Barakuda balığı, güneş ışığının olmadığı saatlerde avlanır. Çünkü bu saatlerde kıyıda olurlar. Güneş doğmaya başladığında denizde derin sularda kaybolurlar. Aydınlık havalarda, belli saatlerde sakin, sessiz, taşlık bölgelerin olduğu kıyı şeritlerinde de bulunabilirler. Bu dönem onların avlanma dönemidir ve karınlarını bu avlar ile doyururlar.
Barakuda Balığı Avlama Teknikleri
Barakuda balığını avlamak oldukça zordur. Ancak birkaç teknik ile bu sorun aşılabilir. İlk teknik rapala ile sırtı çekerektir. Yüzey ve dip rapalaları ile sabah erken saatlerde ve akşamları güneş battıktan sonra, Barakuda avı yapılabilir. Barakuda, taşlık ve kayalık yerlerde, baskın tekniğiyle, avlanmayı sever. Barakuda’yı derin sularda ve sığ sularda da avlayabiliriz. Işığın olduğu saatlerde derin sularda avlanmaya çalışılması, daha doğru olacaktır. Dip rapalası kullanırken, ağırlık kullanmadan sadece dip rapalası çekerek av yapılabilir. Yalancı yemle Barakuda avlarken, 2 – 4 mille sırtı çekmek gerekir. Bazı zamanlar, çok hızlıyken de yalancı yemlere atlayabilir. Hava iyice karardığında, dip rapalasıyla yapılan dip takımlarınında, rapalanın biraz üstünde ışık kaynağı da kullanılabilir. Diğer bir teknik ise yemli dip takımlarıyla sırtı çekerektir. Bazı bölgelerde, güneş battıktan sonra, yemli dip takımlarıyla sırtı çekerek ya da durarak avlanılabilir. Güneş battıktan sonra, Akya oltası ile sırtı çekerken Barakuda avlanabilir. Jigging yöntemi tekniği ise, yemli dip takımlarıyla Barakuda avlanan yerlerde, jigging yöntemiyle de Barakuda avlanabilir. Kıyıdan sahte veya canlı yemle avlama, kıyıdan rapala ile ata çek yaparak veya canlı balıkla, dip bekletmesi yaparak, Barakuda avı yapılabilir.
Yorum yazın
Üyeler "Barakuda Avı Teknikleri" hakkında ne diyor?