Sinarit Avlama Teknikleri

Balık Avı Teknikleri, Sinarit Avlama Teknikleri

Sinarit Avlama Teknikleri

SİNARİT AVLAMA TEKNİKLERİ

Ülkemiz denizlerinde sinarit balığı avı çok zevkli bir uğraştır. Yem ayırt etmeyen bu balıklar, çok güçlü olmalarına rağmen bir levrek veya lüfer gibi misina ipi kesemezler. Yine de olta takımı hazırlarken onların güçlerini göz ardı etmemeliyiz. 

Özellikle zıpkın avcılarının kaya diplerinden rahatlıkla avladıkları sinarit balığını, olta ile tutmak hayli zordur. Sinaritler beslenme, avlanma gibi hayatlarını idame ettirecek eylemlerini ağırlıklı olarak yüksek kaya diplerinde yaparlar. Sığ suları sevmeyen bu balıklar daha çok 20 – 25 metrelerde yaşarlar. Daha derinde yaşayanları ise daha olgunlaşmıştır ve ağırlıkları 8 – 9 kiloyu bulabilir. Sizde sinarit avı yapmak istiyorsanız kayaların kıyıdan 20-25 metre derinliğe inen bölgelerinde veya açıktaki taşlıklardan oluşan diplerinde av deneyebilirsiniz.

Sinarit Avı Olta Takımı Ve Yem Özellikleri

Sinarit balığı güçlü olduğundan, olta takımı hazırlarken dikkatli olunmalıdır. Sığ suda ve derin suda olmak üzeri iki farklı olta hazırlanmalıdır. Aynı zamanda bu av için yem seçimi de önemli olacaktır. Dişleri güçlüdür, kabuklu yemi severler. Ancak yumuşak yemlere de ilgileri yok değildir. Parlak kaşıklar ile de sinarit avı yapılabilse de, siz yine doğal yemler ile avlanmaya yönelmelisiniz. Sinarit avına çıktığınızda yanınıza bol malzeme almalısınız, kayalık bölgeden avlanma yapacağınız için, olta takımı kaybı yaşamanız yüksek ihtimaldir.

 

 

Üyeler "Sinarit Avlama Teknikleri" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın