Barbun Balığı Nasıl Yakalanır ?

Balık Avı Teknikleri, Barbun Balığı Nasıl Yakalanır ?

Barbun Balığı Nasıl Yakalanır ?

Barbun Balığı Genel Özellikleri

Kumlu alanlarda yaşamayı seven Barbun balığı, ülkemizin bir çok denizinde bulunsa da Karadeniz bölgesinde daha çok rastlanır. Beyaz renkte bıyıkları olan barbunun, kırmızı renktedir. Barbun balığı oldukça lezzetlidir ve pahalıdır. Yetişkin bir barbunun boyu 10-20 cm arası değişmektedir. Özellikle yaz aylarında fiyatı oldukça pahalıdır. Barbun balığında vücut yanlardan basık, oval şekilde bir baş, irice yandan görünüşü buruna doğru yuvarlaktır. Kumlu bölgelerde, kumdan 2 metre yükseklikte ve en fazla 35 metre derinlikte bu balıkları karşımıza çıkar.

Barbun Ve Tekir arasında ki Farklar

Birbiri ile karıştırılan Barbun ve Tekir’ in, yaşam alanları, renkleri , biçimleri birbiri ile ayndır. Her ikisi de dipte gezen, zaman zaman sürü olarak zaman zaman ise tek  başına gezen balıklardır. Ülkemizdeki hemen hemen tüm denizlerimizde her iki tür de görülür.  Barbun balığını, Tekir’ den ayıran en belirgin özellikleri başının daha dik oluşu ve sırt yüzgeçlerinde bulunan harelerin neredeyse şeffaf oluşudur. 

Barbun Balığı Nasıl Avlanır ?

Barbun balığını olta veya el misinası ile avlayabilirsiniz. Yem olarak dondurulmuş karides, canlı solucan ya da boru kurdu işe yarar. Barbun avında normal kanca kullanılmalıdır. Çapari gibi iğneler kullanmayalım. Kullanılacak yemi kancayı saracak şekilde yemin ağız bölgesinden geçirdikten sonra kumlu bölgelere oltanızı atabilirsiniz. Her balık avında geçerli olan kural olan balığın ev sevdiği yemi kullanmanız barbun balığı avı için de öncelik taşımaktadır. 

 

Üyeler "Barbun Balığı Nasıl Yakalanır ?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın