Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Balık Avı Teknikleri, Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Balık avı sporuna yeni başlayan dostlar, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Güzel vakit geçireceğiniz ve aynı zamanda da heyecanlı bir av sporuna adım attınız. 
Balık yakalamak için oltayı suyla buluşturmak yeterliymiş gibi gözükse de, zamanla bu işin birçok inceliği olduğunu farkedeceksiniz. Avın denk gelmesi, bereketli olması anlamında söylenen rastgele sözcüğü gibi, balık avına çıkmadan önce iyi av yapmaya da, hiç av yapmamaya da hazır olmak gerekir. 
Balık tutmak isteyenler ilk olarak gidecekleri bölgeyi araştırıp hangi balıkların bulunduğu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 
Malzeme alırken gelişi güzel değil, hedef balığa göre malzeme alınması gerekir. Tecrübeli balıkçılarla tanışmak, onlarla sohbet etmek, hem balıkçılık bilgilerinizi arttırır, hem de daha sonraki avlarınız için fikir verecektir. Aynı zamanda size zamanda kazandıracaktır. 

Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Balık avına çıkarken hava durumu nasıl olmalı? Ne tür sahteler kullanılmalı? En verimli avlak yerler nereleri? Nasıl bir malzeme kullanılmalı? gibi sorulara cevap arayıp, ona göre hareket etmelisiniz. Bu nedenle, av öncesi bu sorular araştırılmalıdır. Hedef balığınızı belirlemenin diğer bir nedeni ise;

Birçok balık türü için kullanılan olta düzenekleri farklılık göstermektedir. Olta düzenekleri avlandığınız bölgenin yapısına, akıntı durumuna göre de değişebilir. Yanınızda bulundurmanız gerekenlerin küçük bir listesini yapacak olursak;

Olta ve av malzemeleri (solucan, mısır vs), yağmurluk, tabure veya sandalye, temiz su (içme suyu), güneş kremi, şapka, tente veya şemsiye, ilkyardım malzemeleri ve ağrı kesiciler, yedek kıyafet, eğer kamp yapacaksanız kamp malzemeleri (çadır, uyku tulumu vs.), piknik tüpü, çakmak, yiyecek, içecek, sinek kovucu biletlikler veya spreyler, plastik mutfak malzemeleri (plastik tabak çatal bardak vs), bıçak, tava veya tencere, peçete, ıslak mendil, sıvı sabun, el feneri, kafa lambası..

Balık Avına Nereden Başlamalı

Balık Avına Nereden Başlamalı?

İlk etapta yeni başlayan birçok kişinin yaptığı gibi yemli av ile başlamanız hem bütçe açısından hem tecrübe edinme ve tabi ki de başarı açısından daha faydalı olacaktır. Hedef balıklarınız Çupra, Sargoz, Melanur, Levrek, Mercan, Barbun, Mırmır gibi balıklar olabilir. Yem olarak ise karides ve sülünez. Bu yemler çoğu zaman iş yapacaktır. En verimli av saatleri akşam ve gece saatleri olup, özellikle dalgalı denizde iyi levrek olur. Çupra ve Sargoz balığını kayalık bölgelerde bulabilirsiniz. Malzeme olarak uygun fiyata aldığınız makina ve kamış muhtemelen kötü ve kalitesiz malzemeden yapılmıştır. Ama bu sizin av yapamayacağınız anlamına gelmez. 

Balık Avı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir

Balık Avı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Kontrol edebileceğinizden fazla olta atmamalısınız. Olta atılacağı zaman etraftaki insanlarla ilgili mesafe konusunda dikkatli olmalısınız.(Aksi halde yaralanmalar olabilir.) Avlanırken sessiz olmaya dikkat etmelisiniz, mümkün olduğunca sesin minimum düzeyde olmasına önem göstermelisiniz. İğneyi çıkarırken balığa zarar vermemeye dikkat etmeliyiz. Çevremizi korumaya ve kirletmemeye özen göstermeliyiz. Rahat kullanabileceğiniz 3 metreden uzun bir kamış olsun, hafif ve kullanışlı. Makina orta kalite olabilir. Misina ise 0.35'lik olabilir. Malzemeleri fazla fazla yanınıza almanızda yarar var. 10 takım çapari, 5 adet kurşun gibi.. İlk başladığınızda fazla takım kayıp edilebiliyor.  İlk önce denemeler yapmalısınız. Oltayı ileri atma denemeleri yapın. Etrafınızda insan olmasın dikkat edin. Kalabalık olmayan yerleri tercih edin. Etrafınızda atış yapan kişileri inceleyin, onlarla konuşun, dostluklar edinin. Oltayı suya attıktan sonra bir süre bekleyin, kurşun dibe insin. 

Balık Avına Nereden Başlamalı

Av bölgeniz fazla akıntılı değil ve takımla dip avcılığı yapacak iseniz, 25 ile 50 gr arasında değişen bir kurşun seçimi yapabilirsiniz. 25 gram kurşun çoğu zaman işinizi görür. Kıyı avlarında 10 veya 11 numara iğne kullanarak 2 kollu bir beden hazırlayabilirsiniz. Misina kalınlığı ise 0.25 olabilir. Burada hedeflenen ava göre malzeme seçimini doğru yapmanız şart.
Çipura, Mırmır, Mercan, Karagöz veya benzer balıklar için av yapacağınız bölgelere göre yem seçimi yapılmalıdır. Yem için en iyi seçenekler arasında Karides, Boru Kurdu, Kalamar bulunuyor.
Çogu zaman yem bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda ava ve avlanılacak meraya göre tavuk göğsü kullanabilirsiniz. Ama eğer tavuk göğsünü 1 gün önceden tuzlayıp hazırlamazsanız o yemden verim alamazsınız.

Rastgele.

Üyeler "Balık Avına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın