Kerevit Nasıl Yakalanır?

Balık Avı Teknikleri, Kerevit Nasıl Yakalanır?

Kerevit Nasıl Yakalanır?

Kerevit Nedir? 
Kerevitler nehir, göl, çay ve bataklıklarda yaşar. Çakıllı dipler, yassı taşların altı, sığ bölgeleri çok severler.
Yuvalarını yumuşak toprakları kuyrukları ile oyarak yaparlar. Yan yana birkaç tane kerevite rastlayabilirsiniz.
Kerevit, tatlı su ıstakozu olarak ta bilinir.

Avlanmak için kafalarını yuvalarından dışarı çıkartıp ufak balık ve küçük canlıları yiyerek yaparlar. Yürümeyi bacakları ile öne doğru giderek yaparlar. Yüzmeleri ise geriye doğrudur.  Genç olanları daha iyi yüzerler.  
Tedirgin bir yapıya sahiptirler. Kendilerini sürekli sakınırlar. Kış aylarında suların soğumasına yakın kış yuvaları yaparlar. Kışın çamura gömülerek yaşarlar. Yuvalarından sadece üreme, kabuk değiştirme ve beslenme amacıyla çıkarlar. Güneş ışınları hoşlarına gitmez. Bundan dolayı gündüzleri çukurlarda veya yuvalarında saklanırlar, karanlık ve loş yerleri daha çok tercih ederler.

Kerevit Nasıl Yakalanır?
Kerevit Türkiye’de en çok  Sapanca Gölü, Abant Gölü, Eğirdir Gölü, Ulubat Gölü, İznik Gölü, Keban Baraj Gölü’nde bulunur.
Göllerde kerevit avcılığı için sabit ağlar ve kerevit sepetleri kullanılır. Çift girişli kerevit sepeti iki ağızlı, yan yana dört adet tel çemberden oluşur. Her telin üzeri ağ ile kaplanmış olup, ağızdaki ilk çemberden, içerisindeki ikinci çemberlere içe doğru daralan kesik koni ile bağlanmıştır.
Kerevit sepetleri, kerevitlerin su içerisindeki hareket yönlerine dik olarak atılır ve bir veya iki gün sonra yoklanarak, yakalanan kerevitler alınır. Kerevitlerin hareketleri, kıyıya paralel olduğu için, kerevit sepetleri kıyıya dik atıldığı sürece, daha fazla av verirler.

Üyeler "Kerevit Nasıl Yakalanır?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın