Buzlukta Balık Saklamak Zararlı Mı?
Sağlık, Buzlukta Balık Saklamak Zararlı Mı?
Bir çok balıkçı dostumuzdan, buzlukta balık saklama konusunda sorular alıyoruz. Her balık şoklanır mı? Veya hangi balıklar difriz de saklanmalı? gibi sorulara bu makalemizde cevap arayacağız.
Balık Şoklama Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Öncelikle şunu belirtelim, balık taze de olsa, yani sabah tuttuğunuz balık dahi olsa difirizde saklama konusunda bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer dikkat edilmezse zehirlenmelere, veya ölüme kadar gidecek bir olayın başlangıcındasınız demektir. Tutulan balığın cinsi önemli değildir. Balığın karnının tok olup olmadığı önemlidir. Özellikle kilo ile balık alanlar rastgele buzluğa balık atmamalıdırlar. Karnı tok olan balığın midesinde muhtemelen yem olan bir balık vardır. Tutulan balık belki o yemi 3 gün önce tüketmiş olabilir. Haliyle midede çürümeye başlayan yem, siz balığı buzluğa dahi atsanız ana balığı buzlukta veya difriz de zehirleyecektir.
Siz siz olun difirize atacağınız veya herhangi bir yerde şoklayacağınız balığın tok olmasına dikkat edin. Aksi taktirde sağlığınızı kaybedebilirsiniz.
Balık Temizlemenin Önemi
Balık zehirlenmesi riskini ortadan kaldırmak için, üşenmeden her şoklama öncesi balığı temizlemelisiniz. Ayrıca en son deniz suyunda yıkayıp buzluğa atmanız daha da sağlıklı olacaktır. Bundan dolayı bir çok balıkçı, kova ile deniz suyunu evine getirir.
Yorum yazın
Üyeler "Buzlukta Balık Saklamak Zararlı Mı?" hakkında ne diyor?