Kasna Nasıl Avlanır?
Tatlı Su - Kıyıdan Balık Avı, Kasna Nasıl Avlanır?
Akçabalık, Akbalık, Kepenez, Gasma, Gölgeci, Ekmekçi, Ot balığı,Ağzıbüyük, Kasna olarak ta adlandırılan Tatlı Su Kefali, daha çok berrak göllerde, akıntılı akarsularda yaşar. Avcı bir balık türüdür. Olta balıkçılarının en sevdiği balık türlerinden biridir.
Kuyruk yüzgeci oldukça güçlü olup, kıyıya yakın yerlerde avlanmayı severler. Bu yüzden oltaya gelmeleri çok kolay olur. Ağaç gölgelerinin ve yapraklarının toplandığı bölgelerde kendisine rahatlıkla rastlayabilirsiniz. Yetişkinleri 75 cm ye kadar büyüyen tatlı su kefalleri, yapısal olarak oldukça dikkat çekicidir. Silindirik bir yapısı vardır ve bulabildikleri her türlü yemi yerler. Bu özelliğiyle obur bir balık diyebiliriz.
Kasna Hangi Yem İle Tutulur?
Tatlı su kefalleri için olta yemi önerisine gelince;
Toprak solucanı, sivrisinek balığı, çekirge gibi canlı yemlere bayılırlar. Ayrıca tavuk ciğeri de yem olarak kullanılabilir. Yapay yemler için ise, yemli döner kaşık ve kuru yapay sinek kullanabilirsiniz.
Tatlı Su Kefali (Kasna) Nasıl Yakalanır?
Önerdiğimiz yemlerle rahatlıkla yakalanırlar. Ayrıca şamandıralı yüzey bırakmaları ve yemli orta su bırakmaları da işe yarar. Sabah erken saatlerde sığ kıyılara girip yemlenir. Öğle saatlerinde genellikle derin suları ve gölgelikleri tercih eder. Akşam üstüne doğru ise özellikle su yüzeyine yakın seyreder ve sinek benzeri uçar haşereleri avlar. Ülkemizdeki tüm tatlı sularda bulunur. Deniz Kefalinde iki sırt yüzgeci bulunurken, Tatlı Su Kefalinin sırtında bir adet sırt yüzgeci bulunur. Sırtı esmer, yeşilimtırak, yan ve karın tarafı parlak beyaz renktedir.
Yorum yazın
Üyeler "Kasna Nasıl Avlanır?" hakkında ne diyor?