Tatlı Su Kefali Nasıl Yakalanır?
Tatlı Su - Kıyıdan Balık Avı, Tatlı Su Kefali Nasıl Yakalanır?
Kefal Nasıl Yakalanır?
Deniz ve balık çoğu insan için vazgeçilmez iki unsuru oluşturmaktadır. Her ne kadar bazı insanlar, çok nadir olmak üzere, bu iki unsuru seviyor olsalar bile, aslında sevilmeyecek pek de bir tarafı olmadığından söz edebiliriz. Balık familyasından bir balıktan söz edeceğiz; tatlı su kefali. Bu balıklar, sazan ailesine mensupturlar ve aynı zamanda ülkemizde pek çok; göl, nehir ve derelerde bulunmaktadır. Tatlı su kefalleri nasıl yakalanır, bizde bundan söz edeceğiz.
Biraz kurnaz ama aynı zamanda bir o kadar da ürkek olmasından dolayı, yakalanması pek de kolay olmayacaktır. Sazan diye dalga geçeriz ama kalın misina ile işe başlamamalısınız, çünkü misinayı görecektir ve hem yeminiz hem de zevkiniz boşa gitmiş olacaktır. Her türlü yem onlar için idealdir, akıntılarda olacağı için ona uygun ve anten diye tabir edilen kısmı uzun bir şamandıra seçmelisiniz. Asıl ağırlık şamandıra monte sırasında bedene doğru olmalıdır. İğnenin yavaş bir şekilde dibe inmesi gerekecektir.
Takımın inceliği de oldukça önemlidir. İğne 6-12 numara arasında olurken, olta; 020-022 kalınlığında olmalıdır. Beden ise; 015-020 naylon ipinden biraz daha kalın olmamalıdır. İğne ince bir şekilde başlanmalı ama eğer bir gelişme yoksa veya iğneden düşme durumu varsa kalınlaştırılabilir. Takım tamamen hazır olduktan sonra kıyıdan artık atılabilmektedir. Akıntı ile yavaş bir şekilde iner ama takımı kıyıdan uzaklaştırmamak gerekir. Eğer uzun süre yakalayamıyorsanız, takımı toplayıp yeniden atabilirsiniz.
Yorum yazın
Üyeler "Tatlı Su Kefali Nasıl Yakalanır?" hakkında ne diyor?